Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Parken till kungaparets sommarresidens på Mallorca öppnar för allmänheten

Spaniens kungapar don Felipe och doña Letizia gör som det svenska kungaparet, firar sommarsemestern på en ö. Nu öppnar den vackra parken till slottet Marivent på Mallorca för allmänheten som kan njuta av den botaniska trädgården och arvet efter Joan Miró.

Det vackra Marivent byggdes av arkitekten Guillem Forteza 1925 för konstnären Juan Saridakis. Det kom 1973 att bli sommarresidens åt de spanska kungaparen, först don Juan Carlos och doña Sofía och nu på senare tid åt don Felipe och doña Letizia som besöker platsen varje år under påskveckan och sommaren. Det ligger sydväst om Palma de Mallorca.

Här har även flera möten arrangerats mellan den spanske kungen och de olika regeringscheferna under årens lopp som Adolfo Suárez, Leopoldo Calvo Sotelo, Felipe González, José María Aznar, José Luis Rodríguez Zapatero och Mariano Rajoy. Även Mijaíl Gorbachov och George Bush den äldre har besökt sommarresidenset.

Kungafamiljen och den lokala regionala regeringen på ön har bestämt att slottsträdgården ska hållas öppen för allmänheten under de perioder då inte kungafamiljen vistas på ön.

I slottsträdgården finns även flera bronsskulpturer av Joan Miró.

25.04.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö