Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Eliten i Nordkorea firar med spanskt vin på tetrapack

När republiken Nordkoreas evige ledare Kim Jong-Un och landets elit ska festa loss så görs det på billigt spansk vin på tetrapack som i Spanien kostar 70 céntimos. Bodegas Isidro Milagro i Castilla-La Mancha producerar vinet rapporterade Telediario på måndagskvällen.

När det ska firas i Pyongyang så görs det med billigt spanskt vin på tetrapack. Vinet heter Los Candiles och kostar 70 céntimos per liter i närmaste kvartersbutik i Spanien. Vinet har dykt upp på bilder i Nordkorea.

”Så vitt vi vet så är det ingen annan spansk bodega som lyckats få in vin till Nordkorea” säger Santiago González, direktör för Bodegas Isidro Milagro och som producerar Los Candiles.

Troligtvis har försändelsen gått via Kina. I Nordkorea konsumeras även det spanska vinet Altas Cumbres som kostar mellan 90 céntimos och en euro på flaska.

Isidro Milagro sålde 2016 totalt 720 tetrapack av Los Candiles till en klient i Kina. Det mesta pekar på att det vinet har hamnat i Nordkorea. Från den spanska bodegan är man noga med att betona att de inte känner någon stolthet över att diktatorn dricker deras vin. De är mest nyfikna på hur vinet har kommit in i landet.

25.04.2017


Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö