Svenskamagasinet
Web



AKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Klass 2-varning för sex meter höga vågor

Ett häftigt oväder rasar för närvarande på Costa del Sol och väderlekstjänsten Aemet har utlyst en klass 2-varning eller en så kallad ”aviso naranja” att det kan förekomma vågor på upp emot sex meter. Väderleksvarningen är utfärdat fram till midnatt mellan fredag och lördag.

Den hårda vinden har orsakat skador på stränder och restaurangterrasser utmed Málagakusten. Det gäller i synnerhet stränderna La Malagueta och La Caleta los Baños del Carmen i östra delen av Málaga. Även det gamla svenskkvarteret Sacaba Beach i västra delen av Málaga har drabbats av den hårda vinden som gjort att höga vågor har nått parkeringsplatser nära havet.

Diario SUR:s nätupplaga uppgav vid middagstid på torsdagen att flera bilar och husvagnar blivit instängda på grund av den höga vattennivån vid Sacaba Beach (se kartan nedtill).

Vågor har nått in på strandpromenaden paseo marítimo de Huelin i västradelarna av Málaga. Det rapporteras om över sex meter höga vågor och vindbyar upp till 80 km/h. Vid Málaga flygplats har det uppmätts vindar på upp emot 55 km/h.

Färjetrafiken mellan den spanska enklaven Melilla i Nordafrika och Málaga är inställd tillsvidare.

Den hårda vinden väntas hålla i sig till lördag.

20.04.2017





Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjö



















a