Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Marbellas företagare vill se färdplan med att normalisera stadsplanen

Näringslivet i Marbella vill se en färdplan så att stadsplanen moderniseras och normaliseras. Många verksamheter stannade upp efter ett domstolsutslag som förkastade stadsplanen från 2010 vilken ersattes av den gamla stadsplanen från 1986.

Efter beskedet från domstolen råder oklarheter vilket påverkar näringslivet. Representanter från Andalusiens företagsverksamhet CEA (Confederación de Empresarios de Andalucía) och turistnäringen CIT (Centro de iniciativas Turísticas) i Marbella vill se en kommunal färdplan och ökad flexibilitet när det gäller stadsplaneringen som beskrivs som att den ”har fastnat i kommunhuset”.

Ekonomin växer i Spanien och Marbella har inte råd att hamna på efterkälken menar företagarna som har träffat borgmästaren för att öppna upp för dialog och samarbete när det gäller frågor som har stor betydelse för kommunen.

Andalusien har 800 kommuner och inte mer än en tredjedel av dessa har en godkänd stadsplan.

Just nu upplever vi goda ekonomiska tider efter åtta tuffa år och det finns intresse bland investerare. Det är ett tåg vi måste hoppa på nu, vi kan inte vänta, menar företagare i Marbella. För hotell, turistnäring och rättssäkerhet är det viktigt med en moderniserad stadsplan som gör att vi kan komma ikapp våra konkurrenter och passera dem.

20.04.2017
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö

a