Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Spansk politiker: ”Marocko måste ta ansvar för sina ensamkommande barn”

Marocko måste ta ansvar för sina barn och förhindra att hundratals barn och ungdomar passerar gränsen till Melilla och Ceuta för att sedan fortsätta som fripassagerare på fartyg till iberiska halvön. Det säger Daniel Ventura, som är socialminister i den lokala regionala regeringen i den spanska enklaven Melilla i Nordafrika.

Daniel Ventura har vid upprepade tillfällen bett Marocko ta sitt ansvar och hjälpa de hundratals barn som lyckas ta sig in i Europa. Vid en presskonferens på onsdagen betonade Ventura återigen detta problem som inte bara påverkar de två autonoma spanska städerna i Nordafrika. Marockanska barn lever på gatorna i Frankrike, Tyskland och Sverige.

Den lokala dagstidningen El Faro Melilla hänvisar till en färsk rapport att cirka hundra barn dagligen föds i Marocko av kvinnor som inte vet vem som är far till barnet. Det är barn utan ett riktigt familjeliv som hamnar på gatorna och försöker ta sig till Europa.

Ventura menar att ansvaret ligger hos den marockanska regeringen och att det internationella samfundet bör uppmana Marocko att vidta åtgärder.

Marockos nye premiärminister sedan 17 mars, Saadeddine Othmani, tog upp problematiken kring ensamkommande marockanska barn i Ceuta och Melilla vid ett regeringssammanträde nyligen. Han är medveten om att det blivit ett problem med att dessa barn kommer till städer som Paris och Stockholm.

Att lösa detta problem är en europeisk fråga, och naturligtvis en marockansk fråga skriver dagstidningen El Faro.

20.04.2017

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö

a