Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Arbetet med Nerjas trasiga avloppsrör fortgår

Nerja kommun har beslutat att satsa 100.000 euro för att åtgärda problemet med ett trasigt avloppsrör. Kommunfullmäktige är övertygade att reparationen ska slutföras under de kommande veckorna för att förhindra ytterligare föroreningar på stränder. Sedan en månad tillbaka läcker orensat avloppsvatten ur ett rör 300 meter från stranden.

Det var för en månad sedan som de första rapporterna kom att det hade blivit skador på en 1.600 meter lång avloppsledning i Medelhavet utanför Nerja. Invånaren Miguel Ángel Urdiales publicerade filmer på sociala nätverk av det smutsiga vattnet utanför Nerjas stränder.

Skadorna på röret är 300 meter ut i havet från floden río Chíllar mynning och utanför stränderna El Chucho och El Playazo. Det är företaget Obras Hidráulicas Marítimas SL som kommer att åtgärda skadorna.

Borgmästaren Rosa Arrabal (PSOE) beklagar att detta har inträffat och att det beror på bristande underhåll av en avloppsledning som lades på 1970-talet.

Under gårdagen arbetade specialister med att laga det trasiga avloppsröret rapporterar dagstidningen Diario SUR på onsdagen. Under gårdagen var väderförhållandena till havs gynnsamma. Vädret kommer att försämras och det är oklart när arbetet kan vara slutfört.

När det gäller arbetet med reningsverket kommer det att återupptas nu efter påskveckan. Det gäller kompletterande arbeten med pumpstationer vid Burriana-stranden. Nerja är en svart punkt i Europa med tanke på att kommunen saknar ett reningsverk. Det väntas stå klart under 2017.

(Foto: Läsarbild)

19.04.2017

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö