Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Klassiska inbrottsknep fungerar fortfarande

Men ibland åker tjuvarna fast, två personer som kan kopplas till sju inbrott har gripits efter att de har använt den klassiska metoden att öppna dörrar med kreditkort.

De flesta har säkert sett på på film hur man nästan magiskt öppnar dörrar med hjälp av ett kreditkort, faktum är att metoden fungerar om inte dörren är ordentligt låst. Europa Press skriver att två personer har gripits och kan direkt kopplas till fem inbrott i Cartagena, ett i Torrevieja och ett i Marbella. Polisen fortsätter utredningen och utesluter inte att de två kan vara ansvariga för fler brott.

De två som greps är 40 respektive 50 är gamla, båda är från Litauen men bosatta i Almeria.

Metoden att öppna dörrar på detta sättet heter på spanska "resbalón" och den som är tränad utför manövern på bara några sekunder, snabbt och tyst. Det behövs bara ett kreditkort eller annan plastskiva, så tjuven behöver inte medföra något komprometterande – som kofot eller bultsax.

18.04.2017

Vad som kan göras?
Att skydda sig mot denna typen av brott är mycket enkelt, det gäller bara att ta sig tid att vrida om nyckeln en eller två varv när man lämnar hemmet. Nöj dig inte med att bara smälla igen dörren.
Omhändertagna tjuvar
Bildtexter: Övre bilden visar hur det kan gå till, den undre bilden är polisens bild efter gripandet av de båda tjuvarna.

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjö