Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Påskhelgen överträffade alla förväntningar

Turismen under den gångna påsken överträffade även turistbranschens mest optimistiska prognoser och nu förväntas en rejäl fart på sommarturismen.

Påsken betecknas som en termometer för hur sommaren blir för turistnäringen och källor inom industrin visar på rekordsiffror, uppenbarligen gjorde det fina vädret att "sista minuten planerare" fick bråttom.

Íñigo de la Serna, minister för offentliga arbeten säger att "ärligt talat, kunde det inte gått bättre". Det är inte bara kustområdena som har fått hög beläggning, även städerna i inlandet och landsbygden har haft mycket hög beläggning. Enligt ministern var uthyrningsgraden 10% högre i år jämfört med påskveckan förra året.

Den genomsnittliga beläggningsgraden för hotellen var mellan 85% och 90% på inlandsdestinationer och 90% vid kusten enligt siffror som publicerats av CEHAT. Teneriffa hade 92% beläggning medan Lanzarote hade 90%. Utmed Costa del Sol var uthyrningsgraden 83,57% medan den norra regionen Kantabrien nådde oslagbara 100% under skärtorsdagen och långfredagen.

I den Katalanska provinsen Lleida låg beläggningen på 95% säger det regionala turistrådet i ett pressmeddelande. Runt 80.000 turister besökte provinsen mellan den 8 och 17 april.

18.04.2017

Förra året besöktes Spanien av rekordsiffran 75 milljoner utländska turister, baserat på de positiva påsksiffrorna så förväntas det rekordet slås i år.
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö