Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Spansk polis lokaliserade 10.000 euro i Sverige som dansk turist tappat

Spansk nationalpolis lyckades att lokalisera 10.000 euro i Sverige som en dansk turist hade råkat tappa vid Málaga flygplats. Det var den 5 april som den danske turisten tappade pengarna vid Málaga flygplats.

Polisen inledde en undersökning efter att den danske turisten hade anmält att han hade blivit av med 10.000 euro. Det rörde sig om två paket 50-eurosedlar som den drabbade blev av med under en väsktransport utanför terminal 2.

Undersökningen gjorde att polisen kunde identifiera en hyrbil som stod nära den plats där den danske turisten uppgett att han troligtvis hade tappat sina pengar. Det visade sig att hyrbilen vid tillfället tillhörde en svensk som var resident i provinsen Málaga och som hade kört en vän till flygplatsen.

Som framgår av utredningen var en tredje person inblandad och var den som hade hittat pengarna och tagit med sig dem till Sverige.

En begäran av spansk nationalpolis gjorde det möjligt att via en banköverföring återbetala pengarna till den rättmätige ägaren skriver nyhetsbyrån Europa Press.

17.04.2017
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjöa