Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

700 underskrifter mot golfbana i Nerja

Omkring 700 underskrifter har en plattform bestående av invånare i Nerja och Maro samlat in mot planerna på att bygga 18-håls golfbana och 680 bostäder samt lyxhotell. Det är företaget Sociedad Azucarera Larios S. A. som äger ett 250 hektar start område mellan Nerja och Mar (bilden).

Företaget gjorde en överrenskommelse med kommunen i april 2015 när det gäller den nuvarande stadsplanen PGOU (Plan General de Ordenación Urbana) från 2002 om att klassificera ett nästan två miljoner kvadratmeter stort område med avsikten att bygga en golfbana med 18 hål plus 680 bostäder och hotell.

En plattform bestående av invånare i området har lyckats samla in 700 underskrifter mot projektet. Namnlistorna ska lämnas in till vänsteralliansen som styr i kommunfullmäktige, PSOE, IU och EVA-Podemos.

Gruppen har presenterat förslag med alternativa åtgärder för att främja ett hållbart jordbruk och en miljövänlig turism i området.

Kommunfullmäktige har svarat att de vill hålla sig till de ursprungliga planerna men att också få till förändringar och förbättringar. I slutändan är det regionalregeringen Junta de Andalucia som ska ge sitt godkännande.

17.04.2017
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö