Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Grönt ljus till att utvisa personer som förhärligar terrorism

Spaniens Högsta domstol godkänner utvisningen av en marockansk medborgare som dömts för glorifiering av jihad och för att ha förkastat ”ideologisk frihet i västerländska demokratier”. Ett fall som nyligen avgjorts i Högsta domstolen visar att Spanien har betydligt tuffare tillämpning än Sverige.

Trots att en person har bott åtskilliga år i Spanien, behärskar språket, har kunskap i lokala seder och bildat familj kan personen dömas och utvisas om personen visar tecken på radikalism och inte erkänner rätten till ideologisk frihet.

”De grundläggande principerna i vår konstitution vilar på social samexistens och förutom att radikal islam och fundamentalism är ett brott är det oförenligt med integration” skriver Spaniens Högsta domstol.

Uttalandet om utvisning från Spanien under sju års tid kom 29 mars efter att den marockanske medborgaren Mounir Mourabeti dömts till ett år och tre månaders fängelse för att 2015 på sitt Facebook-konto hyllat IS insatser i Syrien och Irak.

Mounir Mourabeti är skyldig till att ha förhärligat terrorism och kan efter avtjänat fängelsestraff utvisas skriver domstolen.

(Arkivbild)

13.04.2017

Spanien just nu - terrorister ska inte behandlas med silkesvantar
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö