Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Skärtorsdag i Spanien

Nu har påskveckan gått in i ett lite intensivare skede, till skillnad mot i Sverige så är skärtorsdagen helgdag i hela Spanien utom i Katalonien, och den är faktiskt helgdag även i Norge och Danmark.

Långfredagen och påskdagen är också allmän helgdag i både Spanien och i de nordiska länderna. Däremot är inte påskafton någon helgdag, varken i Spanien eller i norden.

Vad annandagen gäller så är den helgdag i Sverige, Norge och Danmark samt i helgdag i några spanska provinser, Katalonien, Kantabrien, Valencia, Balearerna, Navarra, Baskien, La Rioja samt några få städer i framförallt Asturien. Dock inte i Andalusien eller på Kanarieöarna.

Ett tips inför påsken är att göra en utflykt in i landet, det ovanligt rikliga regnandet under vintern har medfört att naturen har fått det vatten den så väl behövde. Just nu grönskar naturen verkligen och det är fullt med blommor överallt. Den som känner för att plocka vildsparris är också helt rätt ute, det är högsäsong för dessa grönsaker nu.

13.04.2017

Vi önskar alla en glad påsk!
Läs mer om påskfirandet i Spanien här.
Glad Påsk
Bildtexter: Båda bilderna är från Guadalhorcedalen utmed den gamla landsvägen mellan Málaga och Coín och de är helt nytagna. Mer bilder från Costa del Sols nära inland finns här.
 


Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö