Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Málaga tar idag emot 8.300 kryssningsresenärer

Detta är rekord för en Dymmelonsdag (onsdagen i påskveckan), det kommer fler kryssningsfartyg under påskveckan men onsdagen är den intensivaste för hamnen.

Det började redan klockan sju i morse med att den 299 meter långa "Koningsdam" anlände med 2.660 passagerare, de stannar till klockan fem i eftermiddag.

En timme senare anlände "Norwegian Epic" från Holland America Line. Det fartyget är 329,45 meter långt och har en kapacitet på 5.186 passagerare och kommer närmast från Funchal på Madeira, de stannar till sex på kvällen.

Ungefär samtidigt löpte det 293,8 meter långa "MSC Orchestra in i hamnen, det har en kapacitet på 3.605 passagerare och de stannar till klockan tre, för att därefter avsegla till Palma de Mallorca.

Hamnmyndigheterna förklarar att det är i April som högsäsongen börjar för kryssningstrafiken, mellan den 9 och 16 april anlöper femton fartyg med över 31.000 passagerare, lägger man till besättningarna så handlar det om totalt 40.000 människor.

I morgon på skärtorsdagen så anländer två fartyg, "Costa Mágica" med 3.470 passagerare och "Seabourn Quest" som är en av den nya genaretionen fartyg med mer utvalda passagerare. Det sistnämnda fartyget har 500 passagerare och kommer att lägga till i den inre hamnen (terminal del Palmeral).

12.04.2017

Koningsdam
Bildtexter: Övre bilden visar Norvegian Epic och den undre Koningsdam.

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö