Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Spanien och EU:s södra länder stödjer Trumps attack i Syrien

Spanien och ledarna för de sju Medelhavsländerna som ingår i EU har förståelse för USA:s bombning av flygbasen Shayrat i Syrien i fredags även om de förespråkar en politisk lösning på konflikten.

EU:s medlemsländer vid Medelhavet var under gårdagen samlade till ett informellt toppmöte i El Pardo (bilden) i Madrid. De är överens om att backa upp den amerikanska administrationen under Donald Trump. Spaniens regering sa tidigt att det var en ”rätt åtgärd” som kom i ”rätt tid”.

”USA:s attack mot flygbasen Shayrat i Syrien hade den förståeliga avsikten att förhindra och avskräcka spridning och användning av kemiska vapen och var begränsad och fokuserad på det här målet” sa ledarna i ett gemensamt uttalande efter mötet i Madrid.

Ledarna för sydliga EU-länder säger att de förstår USA:s missilattack mot en syrisk flygbas som hämnd för en misstänkt kemvapenattack. Ledarna, däribland Spaniens Mariano Rajoy och Frankrikes president Francois Hollande, fördömer i starkaste ordalag flygräden med kemiska vapen.

”Det upprepade bruket av kemvapen i Syrien, både av Assad-regimen sedan 2013 och av Daesh (IS) utgör krigsbrott”, säger de.

(Foto: Pool Moncloa/Diego Crespo)

11.04.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö