Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Slut med tjurfäktningar i Marbella

Det kommer inte att arrangeras fler tjurfäktningar på arenan i Marbella. I stället kommer arenan att bli ett kulturellt centrum. Kommunfullmäktige arbetar med att genomföra lämpliga åtgärder för att ta över Plaza de Toros de Marbella från företaget El Toreo SL som har skött driften sedan epoken med Gil.

Marbellas kommunledning kräver att arenan blir en plats för alla. Förenade vänstern IU har tidigare drivit igenom ett förbud mot reklam för tjurfäktning via kommunens radio och tv. Beslutet med att helt upphöra med tjurfäktningar får stöd av koalitionen CSSP-Podemos.

I stället ska den gamla tjurfäktningsarenan bli en ”plats för alla” och med alla slags evenemang utom tjurfäktningar. I stället ska anläggningen moderniseras och i 2017 års budget är 125.000 euro avsatta.

Även Plaza de Toros de Puerto Banús är stängd sedan flera år för tjurfäktning. Den senaste var år 2000. Och det har inte varit något evenemang i arenan sedan 2009 då det var spelplats i en Davis Cup-match i tennis samt 2010 då det var konsert.

Ägarna till Plaza de Toros i Puerto Banús, Construcciones Salamanca, har försökt att sälja arenan i flera år.

10.04.2017

Tjurfäktning – spanskt kulturarv som berör

”Bojkotta inte Spanien – men visa vad du tycker!”

Vad händer på plaza de toros?
 


Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjö