Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Förbättringar på pilgrimsleden från Málaga

De flesta känner väl vid det här laget till att det finns en Pilgrimsled som börjar i Frankrike och slutar i Santiago de Compostela i Spanien, men det finns motsvarande leder från både Portugal och södra Spanien.

Den norra och mycket populära leden Camiño de Santiago är totalt 160 mil lång och börjar i staden Le Puy söder om Lyon. Den spanska delen av leden börjar vid Roncevalles vid Pyrenéerna och den delen är ca 80 mil. Man kan givetvis gå hela leden i ett svep men de flesta väljer att dela upp den i etapper.

Vandringsleden från södra Spanien är mindre känd och är heller inte lika väl utmärkt. Men det skall det bli ändring på nu, organisationen "La Diputación de Málaga" skall nu förbättra sin del av sträckan så att den blir betydligt bättre utmärkt. Det handlar då om "El Camino Mozárabe", de 10 milen mellan Málaga och gränsen mot provinsen Córdoba.

10.04.2017

Det finns åtta vägavsnitt på El Camino Mozárabe

  • Avsnitt 1º. Málaga-Junta de los Caminos
  • Avsnitt 2º. Junta de los Caminos-Almogía
  • Avsnitt 3º. Almogía-Villanueva de la Concepción
  • Avsnitt 4º. Villanueva de la Concepción-Antequera
  • Avsnitt 5º. Antequera-Cartaojal
  • Avsnitt 6º. Cartaojal-Villanueva de Algaidas
  • Avsnitt 7º. Villanueva de Algaidas-Cuevas Bajas
  • Avsnitt 8º. Cuevas Bajas-Encinas Reales
Själva arbetet med förbättringarna är ett sammarbete mellan provinsstyrelsen i Málaga och föreningen "Asociación Jacobea de Málaga" som under flera år har arbetat med att vitalisera vandringsleden.

Mer information, inklusive bilder och video finns här: www.caminomozarabedesantiago.es – webbplatsen är på spanska men det finns även en utförlig information i PDF format på engelska som även täcker andra startplatser än Málaga här.


Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö