Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Stort tillslag mot dansk illegal IPTV-leverantör

Spansk nationalpolis i samarbete med Europol, Eurojust och en särskild åklagare som arbetar med databrott har avslöjat en av de största leverantörerna av illegal IPTV i Europa. Det började med att brittiska The Football Association Premier League gjorde en anmälan mot en dansk medborgare bosatt på Solkusten. Det skriver spanska inrikesdepartementet i ett pressmeddelande på torsdagen.

Spansk och bulgarisk polis har gjort tolv tillslag och gripit åtta personer misstänkta för att på illegal väg vidaresänt signaler från betal tv-kanaler via nätet till så kallade IPTV. Sex av de åtta har gripits i Spanien.

Den danske medborgaren uppges vara ägare till ett av de större företagen i provinsen Málaga som mot betalning på illegal väg vidaresänt kodade tv-signaler till tusentals kunder i EU.

Den danske medborgaren har byggt upp en kriminell organisation med kopplingar till den bulgariska staden Silistra varifrån kodade tv-signaler skickats ut till tusentals kunder i Europa. Vid tillslagen har polisen beslagtagit omfattande material och teknisk utrustning.

Ytterligare företag som har erbjudit IPTV har använt sig av det illegala företaget som dansken står bakom.

06.04.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjö