Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Tidigare vicepresidenten vill skapa ”syrisk stad” på Solkusten

Rifaat Al Assad, före detta vice president i Syrien och farbror till nuvarande president Bashar al-Assa, som undersöks av spanska myndigheter för påstådd penningtvätt har planer på att skapa en ”syrisk stad” på Solkusten

Enligt domaren José de la Mata som undersöker Al Assads förehavanden vill han i Benahavis skapa en ”syrisk stad” med bostäder, köpcentrum och infrastruktur som ska befolkas av syrier. Enligt De la Mata som dagstidningen La Opinión de Málaga hänvisar till på torsdagen har Rifaat Al Assad ägt landområden sedan 1988.

Enligt tidningen äger Rifaat Al Assad genom fincan ”La Máquina” en tredjedel av marken i Benahavís totalt 33 miljoner kvadratmeter. Enligt domaren har Al Assad planer på att bygga en ”syrisk stad” i området ska befolkas av nära familjemedlemmar och närstående syrier.

Al Assad är resident i Frankrike varför även franska myndigheter samarbetar med spanska myndigheter. Mellan åren 1988 och 2005 köpte Al Assad flera fastigheter och markområden som värderas till 690 miljoner euro.

Enligt utredningen står nära familjemedlemmar till Al Assad som ägare. Det gäller sju av hans barn, de äldsta sönerna Mohammed Ali, Siwar, Somar, Ribal, Mohammed Refa, döttrarna Sabia och Natal, två fruar (Lina El Kayer och Raja Barakat) genom ett nätverk av 34 företag som används för att dölja hans verkliga tillgångar i Spanien som misstänks uppgå till runt 500. Även en spansk medborgare och en tunisk kvinna står Al Assad nära.

Äldsta sonen Mohammed Ali uppges ha ledande positioner i Al Assad-klanen och är bosatt i Genéve. Klanen har även kopplingar till Panama och Gibraltar.

Rifaat Al Assad är känd i Syrien som ”El carnicero de Hama”, slaktaren Hama då han var med om upproret mot hans bror. Han är ägare till flera fastigheter i fritidshamnen Puerto Banus.

Enligt franska och spanska myndigheter är Rifaat Al Assad inblandad i organiserad brottslighet och misstänkt för penningtvätt och förskingring av allmänna medel.

Rifaat Al Assad är före detta vice president i Syrien och farbror till nuvarande president Bashar al-Assa.

06.04.2017

Tillslag mot ”Syriska palatset” i Puerto Banús
 


Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö