Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Dopningstillslag mot gymanläggning med koppling till toppolitiker

Oppositionen i Fuengirola har bett stans tidigare borgmästare Esperanza Oña att förklara vilka kopplingar hon har till träningsanläggningen Nuevo Estilo vars ägare Francisco Mula, 58, för några veckor sedan greps i samband med ett tillslag mot den organiserade handeln med anabola steroider.

Enligt Förenade vänstern, IU:s språkrör José Miguel López som dagstidningen Diario SUR hänvisar till, äger Esperanza Oña andelar i gymmet till ett värde av 20.000 euro. Det visar deklarationen över tillgångar.

Francisco Mula som är ägare till Nuevo Estilo är bror till den nuvarande borgmästaren.

Diario SUR hänvisar till ett uttalande från kommunpolitikern Javier García León (PSOE) som uppger att Guardia Civil har funnit förbjudna preparat vid tillslaget i träningsanläggningen som även har svenska kunder.

Javier Toro (Ciudadanos) vill vara mer försiktig men bekräftar att Oña har vissa andelar i träningsanläggningen som ligger i centrala Fuengirola. Låt oss vänta och se vad som kommer fram i utredningen, föreslår Toro.

Det var den 7 mars som Guardia Civil gjorde tillslag mot flera träningsanläggningar i Valladolid, Valencia och Málaga. Utredningen sköts av en domare i Denia (Alicante) och totalt greps 14 personer. I provinsen gjorde Guardia Civil tillslag mot Nuevo Estilos anläggningar i Fuengirola och Arroyo de la Miel.

Dagstidningen El Diario skriver att Paco Mula sitter häktad utan möjlighet till borgen misstänkt för brott mot folkhälsan. Vid tillslagen ska Guardia Civil ha kommit över tre miljoner doser tillväxthormon.

Men enligt uppgifter till Svenska Magasinet ska Paco Mula ha blivit frisläppt. Han har även synts till på anläggningen den senaste veckan.

Paco Mula är ett känt namn i kroppsbyggarkretsar på kusten och har sitt eget team under namnet ”Equipo Paco Mula”. Mula har tävlat i bodybuilding och vunnit flera priser.

Enligt spanska medier har det uppstått intressekonflikter då Paco Mulas gym-anläggning fått ”smygreklam” i den lokala tv-kanalen i Fuengirola.

05.04.2017

Tillslag mot gymanläggningar på kusten
 


Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjö