Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Försvarsministern ber om sunt förnuft i Gibraltarkonflikten

Efter rubriker som ”Gibraltarbråk kan leda till ett nytt Falklandskrig” och ”brittisk patrullbåt jagade bort spanskt stridsfartyg” ber nu Spaniens försvarsminister María Dolores de Cospedal om ”lite sunt förnuft”.

Efter två dagars hätsk ordstrid mellan Storbritannien, Spanien och Gibraltar ber den spanske försvarsministern om lugn. Både Madrid och London kom överens på tisdagen att uppmana till lugn och att skjuta upp eventuella beslut om klippan efter Brexit-förhandlingarna som löper åtminstone under de närmaste två åren.

Brittiska politiker har antytt att dispyten kan leda till ett nytt ”Falklandskrig”. Det var i förra veckan efter att ett framtida handelsavtal mellan EU och Storbritannien hade blivit känt som ordkriget trappades upp.

Det nya handelsavtalet kan inte appliceras på Gibraltar utan att Spanien och Storbritannien kommit överens om vad som gäller för enklaven. Spanien skulle i och med detta få vetorätt över Gibraltars ekonomiska framtid. Spanien vill att Gibraltar höjer sin rekordlåga bolagsskatt på tio procent.

05.04.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö