Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Högtryck på resebokningar

En rekordtidig skatteåterbäring i Sverige bäddar för högtryck på resebokningarna. Skatteverket har i år för första gången öppnat upp möjligheten att få skatteåterbäring redan till påsk. Detta bäddar för ett ökat tryck på resor inför sommaren. Det menar resesöksajten momondo.se som släppt sin årliga undersökning gällande svenskarnas resvanor.

I år kommer många svenskar att få skatteåterbäringen redan till påsk. Kombinationen pengar på fickan, stort utbud av resor och svenskarnas bokningsvanor kan leda till extra bokningstryck av resor i april. Det framgår tydligt av undersökningen om svenskarnas resvanor.

"Genom vår årliga reseundersökning ser vi att det är populärt att spendera sin skatteåterbäring på resor. Detta tillsammans med att var tredje svensk brukar boka sina resor två till tre månader innan avfärd innebär bra timing i påsk för bokningar inför sommarsemestern", säger Robin Eriksson, talesperson för momondo i Sverige.

Reseundersökningen visar bland annat hur svenskarna brukar spendera sin skatteåterbäring, och resor hamnar högt upp på listan. Svenskarna spenderar hellre pengarna på flygbiljetter än att betala av lånen, shoppa eller middagar. Ett ökat intresse kan också ofta innebära ökade priser.

"I samband med att trycket och efterfrågan på resor kan öka finns det även risk att priserna stiger. Vi rekommenderar därför att vara ute i extra god tid i år, just för att säkra de mest prisvärda resorna inför sommarsemestern. I vår årliga prisanalys ser vi att de bästa flygpriserna där man kan spara upp till 28 procent bokas generellt 56 dagar för avresa", säger Robin Eriksson.

04.04.2017

Undersökning
Om undersökningen
Undersökningen är utförd av Cint på uppdrag av momondo, under perioden 2-12 januari 2017, bland 1 029 svenskar i åldrarna 18-65 år. Totalt har undersökningen genomförts bland 24 700 deltagare i 23 länder.

Källhänvinsning: www.momondo.se  

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjö