Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Reningsverket i Nerja lär försenas

Det sedan länge efterlängtade avloppsreningsverket i Nerja ser ut att gå en osäker framtid tillmötes. Bolaget som bygger anläggningen har tvingats varsla om en möjlig konkurs, något som i den spanska konkurslagen heter "preconcurso" (förkonkurs).

Byggbolaget Isolux-Corsán-Corviam är ett storföretag som verkar i mer än 35 länder på 4 kontinenter och med över 5.000 anställda. De är mycket stora på installationer av solcellskraftverk och har hittills installerat 340 MW. De bygger också högspänningsledningar och har koncession på 6.811 kilometer ledningar i Indien, Brasilien och Peru, dessutom driver de mer än 30.000 parkeringsplatser i Spanien. De har över 5.000 anställda globalt.

De har lyckats dra på sig en ackumulerad skuld på mer än fyra miljarder Euro, de har förhandlat med tre storbanker om kapitaltillskott på detta belopp men de förhandlingarna har strandat. Bankerna involverade är Santander, Bankia och Caixabank, bankerna har tidigare skjutit till mycket pengar till bolaget – men nu sade Santander definitivt stopp. Banken har förlorat förtroendet för företaget, detta trots att de är dess näst största aktieägare.

Företaget har nu fyra månader på sig att lösa likviditetsproblemet, annars måste de begära sig i konkurs. Den spanska konkurslagen är mycket annorlunda än den svenska, det går inte att köpa billiga konkursbon i Spanien vilket kraftigt försvårar en fortsatt drift av ett konkursat bolag. Så det finns ingen i dagsläget som med säkerhet kan säga när reningsverket i Nerja blir klart för drift.

04.04.2017


Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö