Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Motorvägarna i Málagaprovinsen är bland de mest trafikerade i Spanien

De två motorvägarna i provinsen har fått en kraftig trafikökning under 2016. Nu är det inte bara dessa som har fått ökad trafik, det är också generellt för hela landet. Faktum är att den yngsta av vägarna, Las Pedrizas AP-46 har Spaniens näst mesta trafikökning, medan veteranen kustmotorvägen AP-7 visar på en med moderat ökning.

AP-47 hade under 2016 en genomsnittlig daglig trafik på 13.152 fordon, det är en ökning med 13,4% och den omsatte nästan 14.000.000 Euro enligt Sacyr, koncessionsinnehavaren. Denna siffra placerar den som tvåa i Spanien efter Madrid-Navalcarnero när den gäller tillväxttakt. Den är nu mycket nära att nå de ursprungliga prognoserna som beräknades till 15.000 fordon per dygn, ett resultat som förväntas uppnås i år. I sammanhanget skall nämnas att vägen öppnades i slutet av 2011, mitt under den ekonomiska krisen.

Kustmotorvägen AP-7 tillhör en grupp "veteraner" med mer än 20 år på nacken. Där ligger siffran på 29.762 fordon per dag, detta är en ökning med 6,3% och den närmar sig nu sin historiska topp som inträffade 2007 med 34.070 fordon.

Det finns många anledningar till att motorvägarna har fått ökad trafik. Mario Arnaldo vd för European Automobile Associates framhåller den ökade turismen från utlandet. Människor som gör långresor föredrar oftast motorvägar. Men det finns också andra anledningar, alternativvägarna har idag oftast hastighetsbegränsningar till 80 km/h och radarkontrollerna har ökat i antal. Dessutom lider många av alternativvägarna av bristande underhåll.

03.04.2017

En bild sägs ju säga mer än tusen ord här kommer statistiken, källa är Ministerio de Fomento.
De spanska motorvägarna


Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö