Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Ytterligare skador på avloppsledning i havet vid Nerja

Dykare har under de senaste dagarna upptäckt fler skador på den 1.600 meter långa avloppsledning som går ut i havet från flodmynningen río Chíllar nära stranden El Chucho i Nerja. Det rapporterar Diario SUR på onsdagen.

Det var tidigare i mars månad som ett trasigt avloppsrör orsakade utsläpp på Nejas stränder. När dykare de senaste dagarna inledde arbetet med att laga det 20x20 centimeter stora hålet på avloppsledningen 300 meter från stranden gjordes ytterligare en obehaglig överraskning.

På avloppsröret som är nära 30 år gammalt har dykare funnit ytterligare hål där orenat avloppsvatten läcker ut. Den nya skadan är cirka 100 meter från den som upptäcktes för några veckor sedan.

Kommunalrådet för infrastruktur, José María Rivas (PSOE), beklagar de nya upptäckterna och skyller det på bristande underhåll under flera år. Kommunalrådet har rapporterat händelsen till hälsovårdsmyndigheterna. Kommunen har tagit vattenprover från stränder vid olika punkter. Hittills har det inte införts något badförbud.

Reparationerna ska vara klara före påskveckan.

29.03.2017

Trasigt rör orsakade avlopp på Nerjas stränder
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö