Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

”Spanien förhandlar inte med terrorister”

Den 8 april tänker vänstergerillan och den terrorstämplade baskiska separatistorganisationen ETA lämnar ifrån sig sina vapen efter att ha dödat över 850 människor sedan 1960-talet. Men vad kräver ETA i gengäld frågar sig många. Att samtliga ETA-fångar som sitter i spanska fängelser utanför Baskien ska få flytta hem eller kommer några andra krav att resas.

Den spanska regeringen är glasklar på en punkt: De tänker inte förhandla. Enligt inrikesministern Iñigo Méndez de Vigo (bilden) ”förhandlar inte Spanien med terrorister”.

Efter att det kom signaler från ETA tidigare i mars månad och en ”eventuell nedrustning så har vi inte har hört så mycket” konstaterar inrikesministern och försäkrar att terroristgruppen inte kommer att få något i gengäld. Vad ETA ska göra är att avväpnas och upplösas”.

”ETA har dödat över 850 människor och hotat, pressat och kidnappat tusentals andra. De kommer inte att få något i gengäld”.

”Det klara budskapet har gjort att vi har kunnat besegra ETA och vi hoppas att alla politiska krafter ansluter sig till pakten för frihet och mot terrorism. Vi önskar att alla undertecknar det och inte bara är närvarande” sade inrikesministern med tydlig hänvisning till det vänsterorienterade protestpartiet Podemos som bara är med och lyssnar men som inte har undertecknat avtalet.

28.03.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö