Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Kung Felipe VI: ”Journalistikens roll allt viktigare”

Med utvecklingen av ny kommunikation i den digitala revolutionen har journalistikens roll kommit att bli mer viktig och avgörande. Det sa Spaniens kung Felipe VI när han igår delade ut journalistpriset Rey de España y el Premio Don Quijote till författaren och journalisten Arturo Pérez-Reverte.

-De nya kanalerna eller verktygen som blivit resultatet efter ny teknik har gett hos ett nytt utrymme i att kommunicera. Ett utrymme som inte har några gränser och som bokstavligen binder samman tusentals miljoner människor i hela världen, sa den spanske monarken.

I samband med ceremonin tog kungen upp vår tids nya sätt att få tillgång till information samt vilket inflytande och påverkan den kan få på oss som enskilda individer men också på samhället som stort. Ibland går det så fort att vi inte ens hinner tänka efter, eller reflextera över den informationen som sprids.

-Den nya digitala revolutionen hjälper oss att få information men samtidigt ökar kravet på noggrannhet och filtrering för att det ska bli rätt information, tillade Felipe VI.

På så sätt har journalistiken en avgörande roll med sanningshalt, noggrannhet, rättvisa som är grunden för informationsfrihet. Dessa principer är inte nya och bör aldrig äventyras genom modernisering sa den spanske monarken.

Arturo Pérez-Reverte mottog priset för sin artikel ”Los godos del emperador Valente” som var publicerad i veckomagasinet XL Semanal den 13 september 2015. XL Semanal är en veckotidning som utkommer varje söndag som bilaga till dagstidningar som Diario SUR och ABC.

(Foto: © Casa de S.M. el Rey)

28.03.2017


Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö