Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Inbrottsvåg: Polisen har gripit 60 personer

Efter att 200 bostadsinbrott har rapporterats på kusten de senaste tre månaderna har spanska säkerhetsstyrkor intensifierat kampen mot organiserade ligor. Hittills har ett 60-tal personer gripits. Vid det senaste tillslaget grep nationalpolis och Guardia Civil sju personer i en liga som utfört 40 bostadsinbrott.

Under fjolåret registrerades 4.259 bostadsinbrott i provinsen Málaga enligt officiella siffror från Inrikesdepartementet. Det var en ökning med 13 procent jämfört med året 2015 då 3.768 bostadsinbrott rapporterads.

Provinsen Málaga har flest bostadsinbrott i Andalusien följt av Sevilla (3.268), Almería (2.739), Granada (2.220), Cádiz (2.088), Huelva (1.501), Córdoba (1.190) och Jaén (974).

Polisen uppger att ligor kartlägger sina tänkta offer. Ligamedlemmarna är oftast marockanska, albanska och algeriska medborgare som med hjälp av falska dokument (pass, ID-kort och körkort) döljer sina verkliga identiteter.

De studerar och övervakar sina offer för att lära sig deras rutiner. Inbrotten sker i regel på natten och de tar sig in via fönster och dörrar när folk ligger och sover skriver dagstidningen La Opinión de Málaga.

Vid tillslag och gripanden har polisen hittat stöldgods som kan kopplas till olika inbrott.

28.03.2017


Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö