Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Advokater i Málaga arrangerar utställning om flyktingars rättigheter

Advokatkollegiet i Málaga där Sveriges honorärkonsul och dekanus för den konsulära kåren i Málaga, Pedro Megías, arrangerar en utställning som pågår fram till den 4 april under temat ”11 vidas en 11 maletas”, Elva liv i elva väskor.

Utställningen berättar historien om tio män, kvinnor och barn som har flytt från länder som Syrien, Mali, Kamerun, Irak, Somalia, Marocko och Centralafrikanska republiken på grund av våld, fattigdom eller för att de förföljs på grund av sin sexuella läggning. Utställningen visar bilder på huvudpersonerna, vilken flyktrutt de har gjort samt illustrationer.

Det elfte fallet är en spansk kvinna som flydde från Spanien till Frankrike under inbördeskriget.

I utställningen ingår texter av författare och journalister som Mónica Bernabé, Nicolás Castellano, Ángel Expósito, Helena Maleno, Jorge M. Reverte, Lorenzo Milá, José Naranjo, Cristina Saavedra, Natalia Sancha, Gervasio Sánchez, Lorenzo Silva och Jon Sistiaga.

Under de senaste åren har 65 miljoner människor blivit tvungna att lämna sina hem.

Utställningen ”#DerechosRefugiados: 11 vidas en 11 maletas” är vid advokatkollegiet på Paseo de la Farola 13 i Málaga fram till den 4 april. Därefter fortsätter den till andra spanska städer.

24.03.2017


Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö