Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

En av fyra döda i London hade spanska rötter

Aysha Frade, 43, med rötter i Betanzos (La Coruña) är en av totalt fyra döda efter terrorattacken i London på onsdagen. Enligt den regionala tv-kanalen i Galicien hade Aysha slutat för dagen på sitt arbete som språklärare på skolan DLD College.

Hon var på väg och skulle hämta sina två barn vid en annan skola då hon blev påkörd av gärningsmannen som kom körande på Westminster bridge.

Spanska ambassaden gick först ut med uppgiften att det inte fanns några spanska medborgare bland dödsoffren. Det beror på att Aysha har engelskt pass och har varit bosatt i London hela sitt liv där hennes föräldrar som kommer från Cypern och Betanzos träffades.

Aysha var gift med en portugisisk medborgare och hade två barn. Familjen besökte Galicien i Spanien i samband med semester och har flera anhöriga där.

Gärningsmannen, identifierad som Khalid Masood, 52, och född i Kent, sköts av brittisk polis efter att ha knivhuggit en polis till döds i parlamentsbyggnaden. Minst sju personer greps på torsdagen i London misstänkta för att ha någon koppling till händelsen.

Tillsammans med gärningsmannen är totalt fyra personer döda. Minst 40 personer rapporteras ha blivit skadade.

Gärningsmannen ska enligt brittiska medier vara brittisk medborgare. Han är känd hos underrättelsetjänsten sedan tidigare för extremistisk verksamhet.

Khalid Masood är känd sedan tidigare för skadegörelse, vapeninnehav och att ha stört allmän ordning uppger den spanska nyhetsbyrån Europa Press.

23.03.2017


Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö