Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Våren 2017 lättare för pollenallergiker - ladda ner pollenapp här

Pollensäsongen kommer att bli mer uthärdlig i år jämfört med ifjol. Enligt de första beräkningarna kommer koncentrationen av pollen att vara mild till måttlig 2017. De omkring åtta miljoner pollenallergiker som finns i Spanien är att gratulera.

Den första prognosen från Seaic (Sociedad Española de Alergología) visar att årets pollensäsong inte kommer att bli lika tuff som ifjol. Endast i regionen Extremadura väntas 2017 bli som ifjol.

Beräkningar som gjorts av tekniker som tar hänsyn till nederbörd, temperatur och luftfuktighet under vinterhalvåret och utifrån det utarbetar prognoser för de kommande tre månaderna så kommer halterna av pollen att bli mild eller måttlig.

För 75 procent av pollenallergikerna som är känsliga för gräs så väntas toppen nås i mitten på april. Oliv och cypress kommer efter gräs som vanligaste pollen som framkallar allergiska reaktioner hos befolkningen.

På webbplatsen www.polenes.com kan du se de aktuella pollenhalterna i Spanien. Färgskalan visar grön (låg nivå), apelsinfärgad (medel) och röd (hög).

Du kan också ladda ner appen polenes och få dagsaktuella uppdateringar.

21.03.2017

Webbplatsen hittar du här
 


Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjö