Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Idag blev det vår i Spanien

Den metrologiska våren började idag klockan 11:29 och den varar under 92 dagar och 18 timmar. För sommaren börjar här i Spanien först den 21 juni klockan 6:24. Våren anses i Spanien börja när längden på dag och natt praktiskt taget sammanfaller (vårdagjämningen).

Vid denna tiden på året stiger solen upp nästan två minuter tidigare varje dag och går ner en minut senare varje dag – varje dag blir med andra ord nästan tre minuter längre än föregående dag.

Vårdagjämningen är inte en dag, utan en ögonblicklig händelse som inträffar vid en bestämd tidpunkt vid olika klockslag på skilda ställen på jorden, beroende på i vilken tidszon man befinner sig. Här i Spanien kan vårdagjämningen variera mellan den 19 – 21 mars under innevarande århundrade, den tidigaste inträffar år 2096 och den senaste var år 2003.

Enligt meteorologerna kommer inledningen att bli mild med en kallfront under slutet på veckan, regn väntas främst på fredag. Men på det hela taget förväntas våren bli torr och varm. Ett regn av lite annorlunda slag väntas dock den 5 maj, då kommer "Eta Acuáridas" – ett meteorregn. Det kommer att kunna ses under hela natten titta då mot Polstjärnan och lilla Karlavagnen, draken, Cepheus och Lejonet.

20.03.2017

Av Jonny Erixon
Dagen till ära har jag precis varit ute och tagit lite vårbilder, om ni klickar på bilden nedan så öppnar sig en högupplöst bild i ett nytt fönster – håll till godo och använd den som ni vill. Jag tänker ha den som skrivbordsunderlägg nu i vår. Den visar en olivlund utanför Coín med Guadalhorcedalen i bakgrunden.
Olivlund

Nästa helg så byter vi från normaltid till sommartid, den 26 mars klockan 02:00 skall klockan ställas fram en timma till 03:00. 
Relaterad artikel: Långtidsprognos för den spanska våren


Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjö