Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Misslyckad ungdomsgaranti för att hjälpa ”ni-ni”-generationen

Ungdomssatsningen ”Plan de Garantía Juvenil” som skulle hjälpa ungdomar som varken studerar eller arbetar beskrivs som ett stort misslyckande. 21.000 ungdomar är inskrivna i programmet men det är bara 35 procent av de ungdomar som varken studerar eller arbetar och som beskrivs som generationen ”ni-ni” skriver Diario SUR på måndagen.

Sociologer och pedagoger pekar på att detta är Spaniens verkliga kris och EU riktar skarp kritik mot Spanien. Generationen ”ni-ni” är ungdomar som varken studerar eller arbetar och som helst bor kvar hemma hos sina föräldrar så länge som möjligt. Det är svårt för ungdomar att ta sig ut i arbetslivet.

Enligt OCDE är det 22,7 procent av ungdomarna mellan 15 till 29 år som varken studerar eller arbetar. I provinsen Málaga rör det sig om 59.000 ungdomar.

Det utgör ett stort problem och EU avsatte 2013 hela 6,4 miljarder euro till projektet ”ungdomsgarantin”, eller Garantía Juvenil. Det var en ambitiös plan där ungdomar skulle erbjudas jobb, praktik eller utbildning under fyra månader. Spanien tilldelades 2,36 miljarder fram till 2018.

Bryssel ser det som ett misslyckande då endast 35 procent av ungdomarna i provinsen är inskrivna i ”ungdomsgarantin”. I Spanien som helhet är siffran ännu lägre, bara 27 procent.

20.03.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö