Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

PP-ledamot i Mijas avgår efter misstänkt mutskandal om röstköp

Kommunalrådet Santiago Martín (Partido Popular) avgår efter att dagstidningen Diario SUR avslöjat hur han och den tidigare PP-borgmästaren Ángel Nozal försökt muta Francisco Martínez Ávila från Costa del Sol Sí se Puede (Podemos) att byta sida så att den nuvarande borgmästaren skulle gå.

Tidningen har kommit över en inspelning som gjordes av Francisco Martínez när mutförsöket inträffade i tisdags klockan 09.30 i en bil på parkeringsplatsen vid Mijas vattenpark.

Enligt tidningen ska Santiago Martín tillsammans med Ángel Nozal försökt avsätta den nuvarande borgmästaren i Mijas, Juan Carlos Maldonado (Ciudadanos), genom att få över Martínez på sin sida och driva igenom ett misstroendevotum.

Martínez ska ha blivit erbjuden en anställning på anläggningen Club La Costa med en lön på 3.000 euro i månaden under fyra år.

Idag meddelade Partido Popular i Mijas att Santiago Martín avgår och lämnar in sin avskedsansökan som kommunalråd. Enligt PP:s provinsordförande Elías Bendodo sker detta för att inte skada partiet.

Santiago Martín säger till dagstidningen Diario SUR att Francisco Martínez gick med på att träffas och att han visste att det rörde sig om att driva igenom ett misstroendevotum. Enligt Martín ska Francisco Martínez ha erkänt att hans ekonomi var dålig och att han inte visste hur det skulle bli den dag han inte får mandat i Mijas kommun.

”Det var då jag erbjöd honom jobbet. Jag gör det som jag tror på. Ingen i partiet, varken på lokal eller regional nivå har bett mig att tvinga fram ett misstroendevotum”.

Den nuvarande borgmästaren Juan Carlos Maldonado säger i en kommentar att om uppgifterna om mutförsöket stämmer bör även Ángel Nozal lämna politiken.

Vid en presskonferens vid middagstid på torsdagen sa Francisco Martínez att Nozal inte personligen har erbjudit honom någonting.

En åklagare i Málaga har beslutat att inleda en förundersökning av fallet om de faktiska omständigheterna utgör ett brott.

16.03.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjö