Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Kabinbanan på Teide har havererat

Kabinbanan som leder upp till toppen av Teide på Teneriffa har havererat och och lämnade omkring 200 personer strandsatta på berget. Räddningsarbete pågick under onsdagen med både brandkår, polis, röda korset och militären på plats.

Haveriet skedde i går och omkring 60 till 70 personer fick evakueras från linbanan under onsdagen. Åter andra tillbringade natten på ett härbärge på bergstoppen.

Natten har dock passerat utan incidenter, en insatsgrupp klättrade upp med mat och filtar och det har organiserats en effektiv militär akutmottagning.

Passagerarna i kabinen firas en och en ned till marken, där räddningspersonal tog emot dem. Flera helikoptrar samt 22 specialister från två bataljonen från UME i Sevilla finns också på plats.

16.03.2017

När haveriet skedde var den övre kabinen 400 meter från toppstationen och den nedre följaktligen 400 meter från dalstationen. Totalt har 111 personer fått övernatta på berget.
För att underlätta räddningsarbetet är vägen TF-21 stängd i båda riktingarna från Portillo Alto till Parador. Det finns än inga förutsägelser när trafiken kan återupptas.

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö