Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Spaniens antidopingsmyndighet in i värmen

World Anti-Doping Agency berövade den spanska antidopningsbyrån (NADO) sitt godkännande i mars förra året. Detta som ett resultat av att Spanien dröjde med att uppdatera landets antidopningslagar i linje med den nya WADA-koden.

Detta berodde delvis på den politiska krisen som var i Spanien och som medförde att landet under 10 månader var utan en helt fungerande regering. Det var en expeditionsministär och som sådan oförmögen att ändra på lagarna.

Men den 17 februari antog Spanien ett lagförslag som är i linje med WADA-koden. Wadas styrelse har nu beslutat att ta bort Spanien från den svarta listan, med antagandet att parlamentet ratificerar lagändringen. Skulle så mot förmodan inte ske då blir Spanien svartlistat igen. Detta innebär att Spanien nu återigen kan börja genomföra dopingkontroller, något de inte har haft rätt till under svartlistningen.

WADA uppger i ett pressmeddelande att de kommer att arbeta vidare med de två återstående svartlistade antidopingsorganen, Brasilien och Ryssland – för att lösa deras problem så de också kan få komma in i värmen.

08.03.2017

WADAOm WADA
World Anti-Doping Agency (engelska, förkortat WADA) "Världens antidopingsbyrå" är en världsomspännande organisation. Den har det övergripande ansvaret inom idrotten att utarbeta dopningslistan över förbjudna preparat och metoder och det enda ackrediterande organet för dopninglaboratorier. WADA arbetar med förebyggande samt arbetar aktivt med anti-doping inom idrotten. Läs mer om Wada här: https://www.wada-ama.org/


Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjö