Svenskamagasinet
Web



AKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Det blir fint strandväder i helgen på Costa del Sol

Under det kommande veckoslutet kommer dagens vårtemperaturer att övergå i sommarvärme. Det väntas temperaturer på upp till 30 grader med start på lördag.

Anledningen till temperaturökningen är att den nuvarande östliga vinden (Levante) förväntas att ersättas av en varm inlandsvind (Terral). Den under sommaren så otroligt heta inlandsvinden kommer vid den här årstiden att medföra varma behagliga sommartemperaturer. Det är den metrologiska byrån i Málaga (Aemet) som står för förutsägelsen.

Det fina vädret har redan börjat märkas, igår hade Velez och Rincon de la Victoria i Axarquía 27 grader. Det var den högsta siffra som uppmättes på Iberiska halvön under gårdagen och i Spanien överträffades den bara av en mätstation på Kanarieöarna.

Dessa för årstiden höga temperaturer kommer att hålla sig hela veckan och speciellt varmt för årstiden blir det i Guadalhorcedalen och inlandet bakoam Costa del Sol som Ronda och Antequera. För själva Málaga förväntas temperaturen stiga från dagens 23 grader till 29 – 30 grader under lördagen.

08.03.2017

Bildtexter: Lilla bilden överst är från en sen eftermiddag i Torremolinos. Bilden nedan är från Playa Malagueta I Málaga. Text och bild Jonny ErixonPlaya Malagueta - Málaga

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:





Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet












Vittsjö