Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Springnotor satta i system

Polisen undersöker nu ett gäng som uppenbarligen har gjort sig skyldiga till stora springnotor på minst två restauranger.

Förra veckan var det cirka 120 gäster som hade konsumerat cirka 2.000 Euro av mat och dryck som helt plötsligt lämnade restaurangen när desserten skulle serveras. Det har nu framkommit att en andra restaurang bara 10 km bort tidigare hade blivit utsatt för samma sak. Ägarna säger sig vara säkra på att det rör sig om samma grupp.

I det första fallet så uppgav gruppen att de skulle fira ett dop, de betalade en deposition på 900 Euro för att ära på restaurang El Carmen i Bembibre i nordvästra Kastilien och León. "Det hände inom loppet av en minut" säger ägaren Antonio Rodriguez. "Det var något som de hade planerat och de gav sig av panikartat".

08.03.2017

Fallet med springnotan på El Carmen kändes bekant för Laura Arias, ägare av El Rincon de Pepin en restaurang i närheten av Ponferrada. Där berättade gruppen att de skulle fira ett bröllop och beställde en ganska normal meny. De betalade 1.000 Euro i deposition, men konsumerade för 10.000 Euro i mat och dryck. De var 160 personer, och alla bara försvann – helt plötsligt.

Dessa ovanliga brott har blivit anmälda till polisen, Men Laura Arias är helt säker på vilka som är skyldiga. "Detta är samma människor som i det andra fallet "det kan vi se på fotografier". Det finns vittnesuppgifter som säger att gruppen var från Östeuropa.

I måndags stod det i den lokala spanska dagstidningen "Diario del Leon" att två gängledare har identifierats och att polisen nu arbetar med att utröna förbindelserna mellan de två fallen.
Bildtext: El Rincon de PepinEl Rincon de Pepin

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö