Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Nästan 20-talet arbetsfordon står övergivna vid Nerja

I snart tjugo år har flera motorfordon, grävmaskiner och traktorer stått övergivna i det gamla stenbrottet Barranco de Los Colmenarejos i Nerja. De har varit utsatta för stöld och vandalism och den som tar sig en promenad i området som ligger bara någon kilometer från Maro förundras över nedskräpningen.

Det gamla stenbrottet stängdes av Nerja kommun 20 juli 2000. Den tidigare ägaren till Orlando SL har ansökt hos kommunen att ta bort maskinerna från området skriver Diario SUR på tisdagen.

Enligt företagets ledare Orlando Rodríguez har han så sent som den 22 januari 2013 bett om tillstånd med att ta bort maskiner från området utan att få svar från kommunen.

I ett vackert område står motorfordon, grävmaskiner och andra maskiner övergivna sedan snart 20 år. När maskinerna köptes för 20 år sedan var de värda en miljon euro. Det som återstår är skrot.

Kommunalrådet för miljö, Jorge Bravo (IU), säger att de aldrig fått veta att bolaget hade begärt tillstånd att återkalla maskinerna. Den tidigare borgmästaren José Alberto Armijo (PP), minns inte detaljerna i kontraktet som slöts med stenbrottet.

07.03.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjö