Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Podemos anklagas för att trakassera och hota journalister

Journalistförbundet APM i Madrid (Asociación de la Prensa de Madrid) riktar idag skarp kritik mot det vänsterorienterade protestpartiet Podemos som de anklagar för att driva en systematisk kampanj med personliga trakasserier på sociala nätverk mot journalister för att skrämma och hota dessa när de ifrågasätter partiets program.

APM hänvisar till skriftliga bevis som kommer från Podemos som leds av Pablo Iglesias. Genom trakasserier försöker Podemos underminera trovärdigheten för journalistkåren som bombarderas med meddelanden som syftar till att diskvalificera eller förlöjliga deras arbete och inskränka pressfriheten, skriver förbundet.

Det är en oacceptabel kampanj där journalister övertalas så att det passar Podemos vilket leder till självcensur säger Asociación de la Prensa de Madrid i ett uttalande.

Hos Podemos är man överraskade efter att ha hört det offentliga uttalandet från Madrids journalistkår. Partiets talman i kongressen, Irene Montero, säger att det är olyckligt att journalistförbundet inte har kontaktat partiet innan de gick ut med ett offentligt uttalande.

Partiledaren Pablo Iglesias har tidigare fördömt journalister som korrigerar information på grund av rädsla för nyhetschefer och ansvariga utgivare. Iglesias har tidigare anklagat dagstidningen El Mundo för att skriva osanningar om Podemos. Dagen efter bad Pablo Iglesias om ursäkt.

07.03.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö