Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Långtidsprognos för den spanska våren

Enligt de senaste metrologiska förutsägelserna så förutspås det att våren blir varmare än normalt i stora delar av Europa, Spanien inkluderat.

Meteorolog Mar Gómez på eltiempo.es säger att det skall bli varmare än normalt och mindre nederbörd i nästan hela Spanien. Vad gäller temperaturen så blir det främst de centrala och de östra delarna som får en högre temperatur än genomsnittet. Tittar man på nederbörden så förväntas de västra, norra och centrala delarna få minst nederbörd. För Kanarieöarnas del förväntas helt normala värden.

Sannolikheten för att prognosen för Europa slår in bedöms av meteorologen som 80%, prognosen bygger på att ett högtryck över Azorerna skall expandera in över Europa fram till mitten av kontinenten. När det gäller temperaturerna för Iberiska halvön, östra Frankrike och Alperna ligger sannolikheten på mellan 60 och 70%.

06.03.2017

Gómez säger att den metrologiska våren börjar officiellt den 20 mars klockan 11:28.
(Om man tittar på våren 2016 så var den kallare och våtare än normalt, faktum är att det var den kallaste våren sedan 1994 och den tredje kallaste sedan de började mäta.)
TemperaturenNederbörd
JordgubbarBildtexter: Överst: mandelblom i Ronda. Sedan följer temperaturprognos och nedrbördsprognos. Nederst: Jordgubbar, dessa är i Spanien ett typiskt vårtecken – vårens gubbar finns redan i butikerna.

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö