Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Sju av tio journalister i provinsen nöjda med sitt arbete

68 procent av journalisterna i provinsen Málaga är nöjda med den grad av frihet som de upplever i sitt arbete. Ökad arbetslöshet och osäkerhet på arbetsmarknaden upplevs som de största problemen. Det visar en analys av journalisters arbete som presenterades på torsdagen vid journalistklubben i Málaga.

7 av 10 journalister är nöjda med den frihet de upplever i sitt arbete. Det visar en rapport som presenteras av Colegio de Periodistas de Málaga och provinsstyrelsen Diputación i samarbete med stiftelsen Fundación Madeca.

43,1 procent är nöjda och 24,6 procent är mycket nöjda jämfört med elva procent som uppger att de känner en låg tillfredsställelse med sitt arbete.

Det som journalister i provinsen oroar sig för är ökad arbetslöshet och osäkerhet på arbetsmarknaden. Men även manipulation av information och påverkan utifrån av främst ekonomiska och politiska intressen bekymrar journalistkåren.

Inte ens hälften, 47,7 procent, är nöjda med arbetsvillkoren.

Inkomstfördelningen mellan könen visar en löneklyfta. 40 procent av de kvinnliga journalisterna tjänar mellan 10.000 till 15.000 brutto om året medan 37,1 procent av männen tjänar mer än 30.000 euro brutto per år enligt rapporten.

(Foto: Diputación de Málaga)

03.03.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet