Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Besöksrekord vid Köpa Hus Utomlands – till helgen väntar Göteborg

Över 7.000 besökare kom nyligen till Nordens största Köpa Hus Utomlandsmässa på Stockholmsmässan i Älvsjö. Till helgen arrangeras nästa utställning, denna gång i Svenska Mässan i Göteborg.

02.03.2017

Av Ola Josefsson

Som Svenska Magasinet tidigare har berättat har det blivit en folkrörelse att köpa bostad i den spanska solen. Spanien är glödhett bland svenskar. Inte bara som turistland även när det gäller att köpa bostad utomlands.

Senast i Stockholm kom det över 7.000 besökare och vid utställningen i Göteborg i höstas kom det omkring 4.000 besökare. Spanienseminarierna var fullsatta.

- Det var en fantastisk mässa i Stockholm senast, troligen den bästa vi någonsin gjort med publikrekord över 7.000 besökare och många nöjda utställare, säger Björn Simonsson, VD för Fair Media International som arrangerar Köpa Hus Utomlands i Sverige och Finland.

Intresse för Spanien är jättestort, enligt Björn. Ett av Spanienseminarierna fick flyttas till större lokaler. Åhörarna fick inte plats.
- Detta var ju första gången som vi var på Stockholmsmässan och det var roligt att det blev en framgång för det är alltid lite nervigt med nya lokaler. I helgen är det dags för Göteborg och då får vi se om göteborgarna är likna sugna på att köpa hus utomlands som stockholmarna var.

I Göteborg är det i år betydligt fler utställare än våren 2016.
- Vi har även där en ny större hall och större seminariehallar. Vi är självklart fortfarande på Svenska Mässan vilket är den största och bästa mässanläggningen i Göteborg.
- Att göra mässan i Göteborg är nog vår favorit. Det är roligt för att man får träffa alla goa göteborgare som verkligen tycker om att gå på mässa och tar sig tid.
- I förhållande till antalet som bor i Göteborg så är besökarantalet bättre än det borde vara. Sen är det trevligt att göra mässan där med bra boende på Gothia Towers som ligger i direkt anslutning till proffsiga Svenska Mässan, säger Björn Simonsson till Svenska Magasinet.

Spanien är det största dragplåstret med över 30 utställare.
- Vi förväntar oss en välbesökt mässa även i Göteborgsmässan i helgen. Vi har haft rekordmånga besökare på vår hemsida senaste veckan och även rekordmånga som har förregistrerat sig säger Åsa Holmsten, projektansvarig.

Köpa Hus Utomlands arrangeras på Svenska Mässan lördag och söndag 10.30 – 17.00. Madeleine Öberg från Svenska Magasinet och Spañien Magasinet finns på plats vid Stockholmsmässan under lördagen.

Förutom Spanien finns Portugal, Frankrike, Turkiet, Thailand, Norra Cypern, Italien, Grekland, Kap Verde, Brasilien och Mexiko representerade i Göteborg.

Övriga mässor 2017: 
Helsingfors, 18 till 19 mars 
Linköping, 1 till 2 april
Stockholm, 23 till 24 september
Malmö, 21 till 22 oktober

Seminarieprogram lördag och söndag:
Sal 1
11.30 Spanien
12.30 Portugal
13.30 Pensionering utomlands
14.30 Spanien
15.30 Portugal
Sal 2
11.00 Köpläge i Turkiet?
12.00 Italien
13.00 Skatter vid utflyttning
14.00 Frankrike
15.00 Thailand
16.00 Malta
 


Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö