Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

”Är Spanien förberedda på en apokalyps av zombier?”

En senator vid det gröna regionala vänsterpartiet Compromís i Valenciaregionen har ställt frågan om Spanien verkligen är förberedda på en apokalyps av zombier. Det spanska regeringen får varje vecka hundratals frågor som kräver skriftliga svar från parlamentariker i kongressen och senaten.

Enligt vissa oppositionspolitiker verkar det finnas mycket att önska. Visst är min fråga absurd säger Carles Mulet från partiet Compromís.

Mulet vill pressa regeringen på att bli bättre på att ge ordentliga svar och att göra det inom rimlig tid. Oppositionen protesterar i regel mot för sena och otydliga svar. Regeringen i sin tur klagar över den flod av frågor som inte är av tillräcklig seriös natur för att behandlas av den verkställande och lagstiftande församlingen.

De senaste fyra månaderna har 9.571 frågor inkommit. Mellan åren 2000 till 2004 mottog regeringen under José María Aznar 97.270 frågor medan regeringen under socialisten José Luis Rodríguez Zapatero sköt upp 198.931 frågor.

Andra mindre seriösa frågor som inkommit till regeringen är om huruvida äpplet som Adam och Eva åt var en aprikos eller en kvitten. Eller om det inte vore en bra idé att ta pengar från NATO för att förbättra smaken på spansk skinka.

02.03.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö