Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Tre dagars sorg utlyst efter fyraåriga flickans död

Idag på morgonen begravdes den lilla fyraåriga flickan från Jerez som omkom då hon blev påkörd av en svensk turist i en stadsjeep i tisdags vid campingen La Rosaleda i Conil i provinsen Cádiz. Dödsolyckan har orsakat stor sorg inte minst hos nationalpolisen där flickans pappa arbetar.

Som Svenska Magasinet berättade igår skadades flickans sexårige bror vid händelsen. Han vårdas i nuläget på intensivvårdsavdelningen på sjukhuset hospital Puerta del Mar i Cádiz.

Det var i samband med Andalusiens Dag som familjen besökte campingen ”La Rosaleda” under några dagar. Familjen med tre barn, två flickor och en pojke, kommer från norra delen av Jerez och är kända och omtyckta.

Det var vid 16-tiden på tisdagen som olyckan inträffade. En svensk turist som bor i husvagn på campingen körde av ännu oförklarlig anledning på barnen. Händelsen orsakade stor panik i området då barnen hamnade under bilen. Svensken är känd på platsen då han har besökt campingen flera år.

Orsaken till olyckan är ännu inte klarlagd. Uppgifter tyder på att föraren inte såg barnen trots att han höll låg hastighet. Dagstidningen Diario de Jerez uppger att mannen testats negativt för droger och alkohol.

Vid niotiden på torsdagsmorgonen hölls en begravningsakt för flickan i kyrkan Iglesia de Cristo Resucitado i Jerez.

Jerez de la Frontera (Cádiz) har utlyst tre dagars officiell sorg. Flickan gick på den offentliga skolan San José Obrero som har skickat sina kondoleanser till familjen. Skolan ligger bara 200 meter från familjens bostad.

Jerez kommunfullmäktige har uttryckt sina sympatier och kondoleanser till flickans familjemedlemmar och släktingar skriver nyhetsbyrån Europa Press på torsdagen.

02.03.2017

Fyraårig flicka omkom - påkörd av svensk turist
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö