Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Flera borgmästare vill se betalmotorväg utan avgift vid olyckor

Flera borgmästare på kusten som i Fuengirola, Mijas, Marbella och Estepona vill att betalmotorvägen AP-7 bör öppnas utan vägavgift när det inträffar kollisioner på kustvägen. Under förra veckan inträffade två större olyckor vilket skapade långa köer.

Som Svenska Magasinet tidigare har berättat har invånare på Costa del Sol via plattformen change.org fått in över 1.500 namninsamlingar. Det gäller invånare från Estepona till Fuengirola som har tröttnat på jättelika köer så fort det inträffar en kollision på kustvägen.

Nu menar även flera borgmästare i berörda kommuner att den avgiftsbelagda motorvägen bör öppnas i händelse av olyckor. ”Det är logiskt med tanke på situationen” säger Marbellas borgmästare José Bernal.

Även Mijas borgmästare Juan Carlos Maldonado och Fuengirolas borgmästare Ana Mula stöder förslaget. Enligt källor vid Estepona kommun bör trafikproblemet i samband med olyckor på kustvägen tas upp i ett bredare sammanhang när det gäller infrastrukturbehoven på Costa del Sol där även en utbyggd pendeltågslinje ingår.

01.03.2017

Boende på kusten: Öppna betalmotorvägen vid kollisioner på kustvägen
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö