Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Ny på– och avstigningsplats vid Málaga flygplats

Från och med nu måste alla privatpersoner som ska hämta eller lämna resenärer vid Málaga flygplats göra detta i parkeringshuset. Det är gratis parkering under 15 minuter men den som går över tiden får betala.

Som Svenska Magasinet berättade i förra veckan har av– och påstigningszonen vid Málaga flygplats förändrats vid terminal 3. Sedan i tisdags i förra veckan dirigeras privatbilar fram till närmaste parkeringshus, mitt emot terminal 2, där privatpersoner kan lämna av och hämta passagerare.

I parkeringshuset som ligger närmast terminal 3 kan privatbilar stanna i 15 minuter för att lämna av och hämta upp resenärer. Enligt den spanska flygplatsmyndigheten Aena är tiden tillräcklig för att stanna, lasta av väskor eller för att hämta resenärer.

Går privatpersoner över tiden och det blir 16 minuter tillkommer en parkeringsavgift på 1,79 euro. Enligt dagstidningen Diario SUR har många blivit överraskade av avgiften som tillkommer efter att 15 minuter har gått. ”Vi trodde det var gratis” är en vanlig kommentar.

Förändringen kommer efter att trafiken har ökat inte minst av husbilar som släpper av och hämtar resenärer. Tidigare uppstod långa köer utanför terminal 3 och vissa resenärer som var sent ute riskerade att missa sitt flyg. Den nya förändringen ska göra att trafiken flyter smidigare vid flygplatsen.

Kritik mot förändringen har framförts av hyrbilbranschen. Omkring tusen hyrbilar passerar terminal 3 under rusningstid för att hämta och släppa av kunder.

27.02.2017


Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö