Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

En nattklubb erbjuder 100 Euro till kvinnor

Villkoret är att de kommer utan underkläder och utan make, då får de gratis inträde, en drink samt 100 Euro i handen. Det är nattklubben Bailódromo Caña Dulce i Barcelona som erbjuder detta till kvinnlig festprissar som är beredda att bevisa att de är utan underkläder.

Affischen har retat upp en grupp kvinnliga jurister, dessa han nu inlett en kampanj för att bojkotta nattklubben. Juristerna "Dones Juristes" har satt upp en webbplats för där man kan rapportera sexistisk reklam, och de skall också försöka stoppa klubbens annonsering.

Klubbens ägare avfärdar kritiken med "om folk inte talar om dig så existerar du inte. Detta är bara en kul grej på en mycket familjeorienterad klubb där alla känner alla". "Allt startade när en flicka som skulle gifta sig beslutade sig för att strippa" förklarar en av klubbens företrädare. Han tillägger att erbjudandet är begränsat till lördagskvällar den här månaden och så här långt har erbjudandet bara tagits emot av två kvinnor.

24.02.2017

Bailódromo Caña DulceKlubbledningen säger att klubben frekventeras i huvudsak av "latinos" och hittills har ingen klagat på initiativet, men som ett resultat av uppmärksamheten i media har de fått ett 20 tal telefonsamtal från människor som vill ha bekräftat att erbjudandet gäller lördagen som kommer.

Marisa Fernández från organisationen Dones Juristes säger att "detta är en av de värsta fallen hon har sett; erbjudandet förolämpar och förödmjukar kvinnor"

Ledningen på Bailódromo Caña Dulce säger att "deras avsikt inte är att kränka någon, de vill tona ner frågan med att "Nakenhet är normalt, vi ser det på TV hela tiden".

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjö