Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

4K på begäran i Spanien

Vodafone blir den första operatören att erbjuda TV-kanaler och innehåll på begäran i 4K.

Det är en följd av lanseringen av den nya versionen av Vodafone TV som är utvecklad på den senaste generationen av TiVo, som är ett mycket avancerat gränssnitt med en integrering på över 20.000 efterfrågeposter, över 120 linjära kanaler, videoclubservice samt allt innehåll från HBO Spanien och Netflix.

Den nya TV-tjänsten kommer att göras tillgänglig för konvergerade Vodafone-ett kunder med fiber under de kommande veckorna för att sen gradvis rullas ut till alla abonnenter. Tjänsten stöder flera samtidiga inspelningar av innehåll i molnet och kommer att fungera på alla avkodare i hemmet.

Vodafone Spanien introducerade 4K i augusti 2016 och nu inkluderas kanalerna Odyssey 4k, 4k Festival, Funbox UHD, Insight TV och SlowChannel. Företaget har idag 14.521.000 mobilabonnenter och 3.166.000 fasta bredbandskunder.

23.02.2017

Detta är 4K
Uttrycket "4K" kommer från avancerade biosalonger där de digitala projektorerna har en upplösning på 4096 x 2160 pixlar. "4K" refererar till den horisontella upplösningen på 4000 linjer. Ultra HD 4K TV har en jämförbar upplösning på 3840 x 2160 pixlar, så uttrycket har hängt med från den professionella terminologin. Eftersom UHD-skärmar använder fler pixlar kan de också återge en mycket högre detaljeringsgrad när de matas med en 4K-signal. En 4K Ultra HD TV-skärm ser inte bara mycket skarpare ut än vanliga HD-skärmar, en stor uppgradering är även att färgåtergivningen förbättras avsevärt.  
4 K Bildtext: Samsung SUHD TV section at CES 2015, från Samsung Newsroom.

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö