Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

32-årig svensk gripen efter skottlossning i Barcelona

Den regionala poliskåren Los Mossos d'Esquadra i Katalonien har gripit en 32-årig svensk som ska ha kört en stulen gasbil mot färdriktningen och rammat flera bilar. Vid tillfället omkom en ung person i en olycka som uppstod på grund av händelsen uppger tv-kanalen Antena 3.

Enligt dagstidningen La Vanguardia i Barcelona ska den gripne svensken vara Joakim Robin Berggren, född 1984. Mannen bar inget vapen. Det finns misstankar om att han kan ha varit drogpåverkad när han körde mot färdriktningen tre kilometer på Ronda del Litoral i centrala Barcelona.

Tidningen skriver att svensken först kunde gripas efter en dramatisk biljakt som slutade när polisen öppnade eld vid avfart 22 på kringfartsleden Ronda del Litoral. Omkring ett tjugotal poliser medverkade i jakten och cirka sju skott avlossades mot gasbilen.

Dagstidningen El Mundo skriver att svensken lider av psykisk ohälsa.

Enligt ett uttalande från poliskåren Los Mossos d'Esquadra finns det inget i skrivande stund som tyder på att det rör sig om en terrorhandling. Mannen uppges ha stulit gasbilen i stadsdelen Drassanes när den lämnades obevakad klockan 10.30 då föraren körde ut gasflaskor till hushåll.

Enligt Joan Carles Molinero, talesperson vid Kataloniens poliskår, finns det inget i nuläget som tyder på att det rör sig om en terrorhandling. Den svenske mannen var inte ute efter att döda någon. Polisen inväntar information från Sverige och om mannen finns med i belastningsregistret sedan tidigare.

Svensken är nu förd till sjukhuset Pere Camps där han ska genomgå en medicinsk och psykisk undersökning.

Den gripne ska vara hemmahörande i Helsingborg och ska ha tillbringat några dagar i Barcelona.

21.02.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö