Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Man dödad av grannens fem hundar

Guardia Civil har inlett en utredning efter att en 66-årig man i Beniarbeig (Alicante) blivit dödad av grannens fem hundar som enligt dagstidningen Las Provincias ska vara av en potentiell farlig ras. Nu är hundägaren misstänkt att vara orsak till mannens död på grund av oaktsamhet och vårdslöshet.

Den avlidne mannen hade så stora skador i armar, ben och huvud så att han avled på grund av blodförlust. Det var när 66-åringen skulle lämna sitt hem och gå till fots till ett annat hus som ligger på mannens egendom som han blev attackerad av hundarna.

Sonen saknade sin pappa och gick ut för att leta efter honom då han gjorde den fruktansvärda upptäckten. På marken låg pappans svårt lemlästade kropp.

När Guardia Civil kom till platsen kunde de snabbt konstatera att mannen blivit dödad av ett eller flera djur. Det visade sig att en granne i området som hade fem hundar, en blandras mellan pitbull och bullterrier, var orsak till mannens död.

Endast en av hundarna hade ett identifieringschip och ägaren saknade giltiga handlingar. Enligt den lokala polisen hade en tidigare hund som mannen ägde utfört mindre attacker.

Med hjälp av DNA-tester har Guardia Civil kunnat binda hundarna till överfallet. Under förvaring hos Guardia Civil har hundarna även bitit en vårdare och förstört den bur de förvarats i skriver tidningen.

21.02.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö